Reklam
Tarih : 2026-09-23 13:32:23

Yavaş CHP’den istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yayımladığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden ayrıldığını ve siyasi yoluna bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

Yavaş, 19 Mart’ta başlayan ve sonrasında mutlak butlan tartışmaları da dahil olmak üzere çeşitli hukuki ve siyasi tartışmalarla devam eden süreçte görüşlerini daha önce açıkladığını ifade etti.

CHP içinde yaşanan tartışmaların parti ve Türkiye’deki demokratik siyaset açısından sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavaş, siyasi yoluna bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

Yavaş ayrıca, seçmenin iradesinin siyasi tercihler nedeniyle yok sayılmaması gerektiğini ifade ederek, seçmenin oyuyla elde edilen makamların seçmenin onay vermediği siyasi adreslere taşınmasını doğru bulmadığını kaydetti.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.