Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-06-03 16:58:56

"Xi, niçin kültürel açıdan sembolik mekanları ziyaret etti"

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün başkent Beijing'de kültürel mirasın sürdürülmesi ve geliştirilmesi konulu bir seminere katıldı.

Xi Jinping, seminerde yaptığı konuşmada, modern Çin medeniyetinin inşa edilmesi çağrısı yaptı.

Xi Jinping, seminerin öncesinde Çin Ulusal Yayın ve Kültür Arşivleri’ni ve Çin Tarih Akademisi’ni ziyaret etti.

Xi Jinping tarafından bizzat olarak onaylanarak hayata geçirilen bir proje olan Çin Ulusal Yayın ve Kültür Arşivleri, Çin kültürünün “gen bankası” olarak kabul ediliyor.  

Çin Tarih Akademisi’nin kuruluşu ise ülke genelinde tarih dalında önemli akademik projelerinin yürütülmesini organize etmeyi ve Çin medeniyetinin kökenine yönelik araştırmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Xi, Çin Ulusal Yayın ve Kültür Arşivleri’ne yaptığı ziyarette, “Ülkemiz refah içinde, toplumumuz huzurlu ve istikrarlı. Dolayısıyla, Çin milletinin kültürünü sürdürme arzusu ve gücüne de sahibiz. Bu işi mutlaka en etkin şekilde tamamlamalıyız.” diye konuştu.

Xi Jinping, geride kalan 10 yıl içinde ülke genelindeki çok sayıda müzeyi ziyaret etti.

Çin’in geleneksel kültürünün korunmasına ve aktarılmasına daima büyük önem veren Xi Jinping, tarihi 5 bin yıl öncesine uzanan Çin medeniyetinin Çin milletinin kökü ve ruhu olduğuna işaret etti. Xi, “Çin medeniyetini kaybetmek, manevi can damarımızı kaybetmek anlamına geliyor.” dedi.  

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.