Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-17 16:00:11

Batıkent Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent Kentkoop Mahallesi’nde atıl durumda bulunan 420 bin metrekarelik alan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının çalışmalarının ardından dev bir rekreasyon alanına dönüşecek.

Sözleşme bedeli 229 milyon 453 bin TL olan rekreasyon alanında ekipler çalışmalarını hızlandırırken yürüyüş ve bisiklet için yol açma işlemleri de devam ediyor. Alanda bulunması planlanan gençlik merkezi, kapalı spor tesisi, büfe, WC, çay bahçesi, kafeterya, kadınlar lokali binalarının da temeli atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Batıkent Rekreasyon Alanı’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“420 bin metrekarelik Batıkent Rekreasyon Alanı'nı çok yakında Ankara'mıza kazandırıyoruz. Alanda vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği sosyal tesisler ve spor merkezleri de yer alacak. Geleceğe mirasımız #YeşilinBaşkenti olacak.”

“İklim pozitif” temalı ve yüzde 80’i yeşil alanlardan oluşacak alanda, sosyal tesisler ve spor alanları bulunacak.

Gençlik merkezi, kadınlar lokali, sergi salonu, çay bahçesi, kafeterya, mescit, otopark ve büfelerin yer alacağı park planlanırken vatandaşların gönüllerince spor yapabileceği alanlar da unutulmadı. Rekreasyon alanı içerisinde; ikişer adet kapalı spor tesisi, basketbol, mini futbol sahası ve tenis kortu ile birer adet voleybol ve profesyonel futbol sahası bulunacak.

3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet ile birlikte doyumsuz bir görselliğe kavuşacak parkta, 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru bulunacak. Parkta 40 bin metrekarelik çim ile 80 bin metrekarelik çayırlık alan dışında Başkentin iklim şartlarına uyumlu 7 bin 100 adet ağacı ve 300 bin adet çalı toprakla buluşturulacak.

Batıkent Rekreasyon Alanı’nın Temmuz 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor.    

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.