Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-07 15:09:57

Yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde uzun süredir yenilenmeyi bekleyen Balık Hali’ni yıkıp inşa ettiği yeni binaları ve ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak amacıyla “Başkent İlçeler Terminali”ni inşa etti. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali’nin açılış töreni gerçekleştirildi

Açılış konuşmasında 3 yıl boyunca sadece kentin ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini vurgulayan Yavaş, “Kentimize yeni köprülü kavşaklar, bağlantı yolları, yeşil alanlar kazandırdık. Toplamda 33,5 kilometrelik 4 yeni metro hattı için süreci işletiyoruz. 2013 yılından beri yeni otobüs alınmayan kentimize kırmızı rengiyle otobüslerimizi kazandırırken büyük altyapı projelerimize de aralıksız devam ediyoruz. Bu kentte hiç bisiklet yolu yoktu; şimdi her geçen gün mavi yolların sayısı artıyor. Bu kentte Büyükşehir Belediyesinin hiç kreşi yoktu; şimdi 17 adet açtık, daha da açacağız. Bu kentte hiç teknoloji merkezi yapılmamıştı; şimdi 3 adet merkezimizde gençler çalışmalarını sürdürüyor, dördüncüsünü tamamlamak üzereyiz. Bu kentte öğrenci abonmanı yoktu, şimdi gençler ucuz ulaşım hakkından faydalanıyor, ucuz su temini sağlıyor” diye konuştu.

Gelecekte gıda temini konusunda yaşanabilecek sıkıntılara ve ilkim krizine dikkat çekerek, 14 Eylül’de Türkiye’nin en kapsamlı tarım programını da düzenleyeceklerini belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Çünkü Ankara; üreten, çalışan ve yaşayan bir kent olsun istiyoruz. Gençlerin keyif aldığı, kentlinin yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir olsun istiyoruz. Fitnenin, fesadın, kavganın ve ayrışmanın olmadığı; huzurun, sevginin, barışın ve mutluluğun kenti olsun istiyoruz. Başkentin; birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın kenti olması için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

Yaklaşık 4,5 milyon lira maliyetle tamamladığımız projemizle 25 araç kapasiteli terminal binamızı inşa ettik. 4 katlı terminalimiz; ofisleri, kafeteryası, istirahat odası, şoför odası ve bebek bakım odası gibi alanlarıyla Başkentlilere ve esnafımıza hizmet verecek” dedi.

Seçim öncesi Balık Hali’nin yenilenmesi için esnafa söz verdiklerini hatırlatan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“2021 yılının Nisan ayında o köhne binaları yıktık. İhale ve sözleşme işlemlerini tamamlayarak temmuz ayında yer teslimi yaptık ve hemen işe başladık. Yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine her biri 275 metrekare ve 2 katlı olan 14 adet dükkan ve 235 metrekare soğuk hava deposu inşasını tamamladık. Yeni Balık Hali, esnafımızın her birinin dükkanlarında 40 ton balık kapasiteli soğuk hava depoları olacak şekilde dizayn edildi. 24 milyon 67 bin lira maliyetle tamamladığımız yeni ve modern balık hali, Ankara’mıza çok yakıştı. Buradan tüm hemşehrilerime seslenmek istiyorum: Ankara ülkemizin tam kalbinde. Dört denizimizden de buraya her gün balık akıyor çünkü en hızlı sevkiyatın olduğu noktadayız. Bu yüzden diyoruz ki, sağlığınız için lütfen balık yiyin, Ankara’daysanız daha çok yiyin. Çünkü en taze balık Ankara’da yenir.”

Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine 14 dükkan ve 235 metrekare 1 soğuk hava deposu inşa edildi. Ayrıca, balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için dükkanların kendi soğuk hava depoları yapılırken, alanda 46 araçlık otopark da yer alıyor. 2021 yılının nisan ayında yıkılarak temmuz ayında yeniden inşa çalışmalarına başlanan balık hali, 24 milyon 67 bin TL maliyetle tamamlandı. Beypazarı, Nallıhan, Ayaş gibi dış ilçelere hizmet veren otobüslerin cadde ve sokaklarda indirme bindirme yaparak neden olduğu trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amacıyla “Başkent İlçeler Terminali” inşa edildi.

Toplam maliyeti 4 milyon 477 bin TL olan terminal binası bodrum, zemin kat, asmakat ve teras kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Otobüs sürücülerinin ve vatandaşların ihtiyaçları göz önüne alınarak inşa edilen binada; ofisler, kafeterya alanı, tuvaletler, sürücüler için istirahat odası, bay-bayan mescit, bebek bakım odası bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.