Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-13 16:56:52

Çin'den ABD-Japonya ortak açıklamasına tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’i asılsız bir şekilde karalayan ABD ve Japonya’nın ortak açıklamasına kesinlikle karşı çıktıklarını belirtti.

Basına yansıyan habere göre, ABD ve Japonya, dışişleri ve savunma bakanları arasında 11 Ocak’ta yapılan “2+2” görüşmelerinin ardından ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çin’in Hint-Pasifik bölgesi ve diğer bölgeler için en büyük stratejik tehdit oluşturduğu öne sürüldü ve Taiwan, Hong Kong ve Xinjiang ile ilgili konularda da Çin’e suçlamalarda bulunuldu.

Wang Wenbin günlük basın toplantısında, söz konusu açıklama hakkında değerlendirmelerde bulunurken, “Soğuk Savaş'ın 'sıfır toplamlı oyun' zihniyetiyle dolu söz konusu ortak açıklama, Çin’i asılsız bir şekilde karaladı. Çin buna kararlılıkla karşı çıkıyor. ABD ve Japonya serbest ve açık Hint-Pasifik bölgesini savunacaklarını iddia ederken, aslında çeşitli kapalı ve özel çevreler oluşturarak, bölünme ve zıtlaşma yaratmaya çalışıyor. Bu girişimler artık bölgesel güvenlik ve istikrar için tehdit oluşturmaktadır. Asya-Pasifik, jeopolitik rekabet alanı değildir, barış ve kalkınmayı talep eden bir bölgedir.” diye konuştu.

Sözcü, ABD ve Japonya’ya Soğuk Savaş zihniyetinden vazgeçip, hayali düşman yaratmayı durdurma çağrısında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.