Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-16 10:12:09

İklimsa ve UGETAM, GES alanında birlikte çalışacak

Teknosa’nın iklimlendirme sektöründeki öncü markası İklimsa ile yetkilendirilmiş ilk belgelendirme kuruluşu olan UGETAM, Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) alanında uzman ve sertifikalı personel yetiştirmek için iş birliği yaptı.

İklimlendirme sektöründe ilk kez GES alanında hizmete başlayan Türkiye’nin en köklü iklimlendirme şirketlerinden İklimsa, güçlü iş birlikleriyle bu alandaki faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Türkiye’nin 67 ilindeki 200’ü aşkın yetkili servis ağıyla çalışan İklimsa, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen Türkiye’nin ilk yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olan UGETAM ile GES özelinde eğitim ve personel belgelendirme alanında iş birliği protokolü imzaladı. İş birliği protokolüne göre İklimsa yetkili servis personelleri, şirket içinde verilen eğitimlerin yanı sıra UGETAM merkezinde de Güneş Enerjisi Sistemleri’ne yönelik eğitimler alacak. Katılımcılar, eğitim sonunda UGETAM tarafından yapılan sınavları başarıyla tamamlamaları halinde, Fotovoltaik Güç Sistemleri Meslek Grubu’na ait “Mesleki Yeterlilik Belgesi”ni almaya hak kazanacak. Bu belgeye sahip olmayan kişiler güneş enerjisi kurulumlarında görev alamayacak.

Uzman personel ihtiyacına çözüm oluyoruz

İklimsa İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun, UGETAM ile yapılan iş birliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Güneş Enerjisi sistemlerinde kurumsal ve bireysel çözümlerle, tarım sektöründen konut projelerine çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çatı güneş enerjisi sistemleri yaygınlaşıyor ve buradaki uzman personel ihtiyacı da artıyor. GES kurulumlarında çatıda montaj yapacak personelin uzman ve sertifikalı olması konusu çok önemli. Biz de bu alanda en iyisini yapmaya çalışan bir şirket olarak, UGETAM iş birliğiyle uzman ve sertifikalı personel yetiştirmek için önemli bir adım attık. Hem dünyamıza hem de tüketiciye değer katacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.