Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-07 15:25:51

Four Points by Sheraton otellerinden ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek’ için 10 bin fidan

Er Yatırım bünyesinde yer alan ve 5’inci kuruluş yılını kutlayan Four Points by Sheraton İzmir ile 1’inci kuruluş yılını kutlayan Four Points by Sheraton  İstanbul Kağıthane, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla

Ege Orman Vakfı iş birliğiyle 10 bin fidanlık orman oluşturdu.

Dünyanın en büyük uluslararası otel zinciri Marriott’un markalarından biri olan

Four Points by Sheraton Hatıra Ormanı’nın fidan dikim etkinliğinin tanıtım toplantısı, Er Yatırım ve Ege Orman Vakfı yönetici ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

İzmir’in önemli iş merkezlerinin ortak noktası olan, yüksek misafir memnuniyeti ve konfor sunan Four Points by Sheraton İzmir, 5. yılında misafirleri adına Ege Orman Vakfı iş birliği ile 10 bin fidanlık bir orman oluşturdu. Manisa Yunt Dağı ağaçlandırma sahasında oluşturulan ormanda gerçekleştirilen dikim etkinliğine ilişkin tanıtım toplantısı İzmir’de düzenlendi.

Gelecekte hayata geçirilecek çevre odaklı projeler hakkında bilgi veren Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “Er Yatırım olarak sürdürülebilir çalışmalar yapan bir yatırım grubuyuz. Bu yatırımları yaparken doğayı korumayı ön planda tutuyoruz. Şehir içinde, çevreyle uyumlu sürdürülebilir binalar üretmeye odaklı çalışıyoruz” dedi. Çelikkanat, şöyle konuştu:

“Faaliyette olan şirketimizle, otellerimiz başta olmak üzere güzel işlere imza atıyoruz. Yatırımlarımızı çevreye duyarlı, dost ve sürdürülebilir malzemelerden oluşan, sürdürülebilir bir iş anlayışıyla hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bağlı bulunduğumuz Marriot Grubu’nun bu konuda çok kapsamlı çalışmaları var. Biz de bunlara riayet ediyoruz. Dünyada son 5 yıldır özellikle ülkeler çapında karbon ayak izi ve karbon salımı konusunda kanun ve yönetmelikler birçok ülkede hayata geçti. Bu tarz uygulamalar yatırımcıların sahip çıkması gereken bir alan. Burada yatırımcılara ve tesislere çok iş düşüyor. Özellikle otellerde siz ne kadar bilinçli olursanız olun misafirlerinizi de içine alacak bir kurgu yaratmanız gerekiyor. Otellerimizde yılda yaklaşık 150 bin misafir ağırlıyoruz. Onlarda bir farkındalık oluşturmak bizim için çok önemli. Biz de attığımız adımın iz bırakmasını istedik. Bu nedenle Ege Orman Vakfı ile iş birliği kararı aldık.”

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili de toplantıda yaptığı konuşmada, “Vakfımız 27 yıldır İzmir’den başlayarak Türkiye’nin her yerinde projeler hayata geçiriyor. Farkındalık artırmak üzere çalışıyoruz. Bugün sıcakları çok fazla yaşıyorsak bunu doğayı tükettiğimiz için yaşıyoruz. Doğayı korumayı ön plana almalıyız. Bize hayat veren ormanları, ekosistemleri sürdürülebilir kılmak gerek. Doğayı sürdürülebilir kılmak yaşamsal öneme sahip. Dönüşmeyen ve değişmeyen hiçbir kurum gelecekte var olamayacak” dedi.

Ege Orman Vakfı Danışmanı Nadide Şele de toplantıdaki konuşmasında “Hedefimiz geleceğe sürdürülebilir dünya bırakmak. Yola çıkarken amacımız da insanlara doğayı sevdirmek, ağacı tanıtmak ve ağaçsız olamayacağımızı herkese duyurmaktı” dedi.

 Fidan dikimi Manisa Yunt Dağı’nda …

Manisa Yunt Dağı’ndaki fidan dikimi törenine katılan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk ise Manisa Yunt Dağı ağaçlandırma sahasında Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk; Bugünümüzü ve geleceğimizi şekillendiren iklim krizi kapımıza geldi, dayandı. Yerküredeki tüm canlılar, içtiğimiz ve kullandığımız su, soluduğumuz hava, yediğimiz gıda olumsuz etkilenecek. Süreci en azından yavaşlatabilmek ve olumsuz etkileri en aza indirebilmek için birlikte düşünüp, birlikte hareket etmek artık zorunluluk haline geldi.

“Four Points by Sheraton İzmir olarak 5. Yılınızda misafirleriniz adına oluşturduğunuz 10 bin fidanlık orman ile 4114 ton CO2’e eşit karbon salımınızı denkleştirerek gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak amacına büyük destek veriyorsunuz. Beşinci yılınızı doğaya hediye ettiğiniz yeni fidanlarla kutlamanız bu yüzden daha da anlamlı hale geliyor.  Bütüncül ve sürdürülebilir olarak doğaya katkılarınızın devamını diliyorum“ dedi.

Törende ayrıca Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat’a plaket takdim etti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.