Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-24 13:00:30

3 bakandan Malatya'da ortak açıklama

Bakan Soylu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Ağır hasarlı binalara asla girilmemeli ve eşya alınmamalı. Özellikle ev sahibi olanlara 5 bin kira, 15 bin taşınma yardımı yapılacak. Kiracılar için de 2 bin liraydı, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 3 bin liraya çıktı, 15 bin lira da taşınma yardımı alacaklar. Ev bulamayanlar konteyner kentlere yerleşebilir. Temel mantığımız şudur: Çok büyük biri afet oldu. Kimseyi dışarıda bırakmayacağımız, kuşatacağımız adımları hep beraber atıp şartları buna göre oluşturuyoruz. Burada işimizi tamamlamadan, Malatya'da insanları huzurlu bir şekilde, evi işi dükkanı tarlasıyla dört dörtlük yapmadan deprem bölgelerinden çıkmamız mümkün değildir. Daha önceki afetlerde de yaptık, burada da yapacağız."

Bakan Kurum konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Her saat her dakika çalışmalarımızı süratle yapmaya devam ediyoruz. Malatyalı kardeşlerimizle bir aradayız. Hep birilikte hasar tespit drumlarını yeni Malatyamıza ilişkin kararlarımızı hep birlikte istişare ettik. Çalışmalarımızı başlarıyoruz. Bu kapsamda inşallah yeni Malatya'yı hep birlikte inşa edeceğiz. Malatya ve tüm Türkiye’de hasar tespit çlışamalrımızı sahadaki 7 bin personelimizle yürüyoruz. Bugüne kadar 1 milyon 316 bin binanın incelenmesi tamamlanmıştır. Malatya’da hasar tespiti yüzde 80 seviyelerine gelmiş.  Malatyamızda da ciddi bir yıkım söz konusudur. Deprem bölgesinde 1 milyon 316 bin bina incelendi. Kalıcı konutları bir yılda etap etap teslim edeceğiz.

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Malatyamıza ve deprem yaşayan tüm illerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Burda da bakanlarımızın başkanlığında bir koordinasyon v e iş birliği içerisinde Malatyalı kardeşlerimizin ihtiyaçları sorunları bu süreçte etkin bir şekilde yapılmaktadır."

 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.