Reklam
Tarih : 2026-04-01 09:24:52

BIST 100 Endeksi salı gününü yüzde 1,30 yükselişle 12.790 puandan kapattı

İkon Menkul tarafından yayımlanan günlük bültende, BIST 100 Endeksi'nin mart ayının son işlem gününü yüzde 1,30 yükselişle 12.790 puandan kapattığı belirtildi. 

Sektörel dağılımda en güçlü performansın petrol-kimya-plastik grubunda izlendiği, taş-toprak endeksinin ise günü negatif tamamlayan tek sektör olduğu ifade edildi. 

1 Nisan itibarıyla BIST 30’a VAKBN’nin dahil olacağı; BIST 100 tarafında ise CVKMD, EUREN, PAHOL, PSGYO ve SARKY’nin endekse alınırken; EGEEN, KCAER, TSPOR, TTRAK ve YEOTK’un endeksten çıkacağı hatatlatıldı. Bu değişikliklerin ilgili hisselerde normalin üzerinde hacim ve ayrışma yaratabileceği vurgulandı.

Küresel gelişmelere değinilen bültende, ABD Başkanı Trump’ın İran operasyonlarını 2-3 hafta içinde sonlandırıp bölgeden çekilmeyi planladığına dair açıklamalarının risk iştahını artırdığı kaydedildi. 

Brent petrolün 103 dolar seviyesine gerilediği, ons altının ise 100 günlük ortalamasının üzerinde 4.700 dolara yaklaştığı bildirildi. Yakın Vade BIST 30 kontratının akşam seansını yüzde 1,36 yükselişle 15.001 puandan tamamladığı aktarıldı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.