Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-24 11:15:42

Panasonic projektörler sanatı özgürleştirmeye yardımcı oluyor

Frameless'ın başarısının merkezinde İnanılmaz 4K görüntüler, Ultra Kısa Yansıtma Açılı lensler ve projektör güvenilirliği yer alıyor.

İngiltere'nin en büyük dijital sürükleyici sanat deneyimi olan Frameless'ın yaratıcıları, Londra'daki Marble Arch'taki 30.000 metrekarelik mekanda "sanatı özgür kılmak" için iddialı projelerini planlarken, projeksiyon teknolojisi için teknoloji ortağı seçimlerinin kritik olacağını biliyorlardı.

Bu noktada her yaştan ziyaretçiyi heyecanlandırmak ve ilham vermek için sürükleyici bir deneyim yaratmayı hedeflediler. Frameless, geleneksel sanat deneyimini yepyeni bir seviyeye yükseltmek için 50'den fazla son teknoloji ürünü projektör kullanacak ve 158 son teknoloji surround ses hoparlöründen çalınan nefes kesici klasik ve çağdaş müzik eşliğinde bir dizi müzik eşlik edecek.

Galerilerde görsel sonsuzluk efekti vermek için aynalar ve ayna folyosuna sarma projektörleri, ziyaretçileri neredeyse küresel bir kara, deniz veya şehir manzarasının kalbine yerleştirmek için altı taraflı projeksiyon kullanmak ve karanlık bir odada yarı saydam ekranlar kullanmak gibi çığır açan teknikler kullanıldı.

Rekabetçi testler

Frameless, piyasadaki en yeni projektörlerin yeteneklerini test etmek için entegrasyon ortağı, canlı etkinlikler ve sürükleyici deneyim uzmanı Creative Technology ile birlikte çalışarak önde gelen üç projektör üreticisiyle rekabetçi bir çekim düzenledi.

 

Frameless Teknolojiden Sorumlu Başkanı Simon Kentish, konuyla ilgili şunları söylüyor: "Projenin başarısı, sunduğumuz sürükleyici deneyimin kalitesine bağlı olacak.  Panasonic 3 Çipli DLP projektörleri çalışırken gördüğümüzde, görüntü kalitesi ve güvenilirliğinde açık ara liderdiler."

Panasonic'in RQ22K ve RQ35K projektörlerindeki orijinal piksel dörtlü teknolojisi, 20000-30500 lümende çarpıcı 4K+ görseller üretti. Projektörler hem parlaklık hem de renk performansında homojenlik sunarak ve görüntülerin sorunsuz bir şekilde harmanlanmasını sağlayarak izleyiciyle bağlantıyı koparabilecek dikkat dağıtıcı unsurları veya lekeleri önlüyor.

Frameless, sürükleyici deneyime ek olarak yansıtılan görüntülerin videoda ve sosyal medya için fotoğraflarda kolayca yakalanmasını istedi. Simon Kentish, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Ziyaretçilerin yansıtılan muhteşem sanatın görüntülerini ve videolarını sosyal medyada paylaşma yeteneği önemli bir pazarlama düşüncesiydi.  Projektörlerin çoğu iyi yakalamayan görüntüler üretti, ancak Panasonic projektör görüntüleri kamerada daha da iyi görünüyordu!"

Diğer önemli konu ise güvenilirlikti. Bir yıldan biraz fazla bir süredir mekan için bir inşaat süresi göz önünde bulundurulduğunda zamanlamalar sıkıydı. AV ekipmanının, mekanda hala çok fazla bina tozu varken kurulması gerekecekti. Bunun da ötesinde, mekanın yüksek profilli bir Londra cazibe merkezi için her gün muhteşem görüntüler sunmaya devam edecek projektörlere ihtiyacı vardı. Filtresiz tasarım ve toza dayanıklı optik sistem, yüksek performanslı soğutma sisteminin yanı sıra projektörlerin 20.000 saat gerçek bakım gerektirmeyen kullanım sunmasını sağlıyor.

Frameless ayrıca 10.000lm (MZ10k), 13000lm (MZ13k) ve 16000lm'de (MZ16k) uzun süreli parlaklık ve üstün renk performansı sunan Panasonic'in MZ16 projeksiyon serisini de kullanıyor. Bu 3LCD teknolojisi, canlı HD kalitesinde görüntüler sağlıyor ve uzun ömürlü parlaklık sağlamak için toz girişine karşı koruma sağlayan sıvı soğutmalı lazer diyotlar ve sızdırmaz fosfor tekerleği ile güvenilirlik oluşturuluyor.

Toplamda 50'den fazla Panasonic projektör kullanan cazibe merkezinin içindeki sanat projeksiyonları 479 milyon piksel, 1 milyon lümen parlaklık ve canlı renklerle sunuluyor. Sanat uzayın her santimine yayılıyor. Ziyaretçiler bir resme değil, resmin içindeki her fırça darbesiyle, her renk sıçramasıyla oluşan ilham verici anlara bakıyor. Dört sürükleyici ziyaretçi galerisinin yanı sıra kurumsal ve eğitim etkinliklerine adanmış beşinci bir galeride gerçekten çarpıcı görüntü kalitesi yaşayabiliyor. 

Çevredeki inanılmaz sürükleyici efektleri oluşturmak için Panasonic Ultra Kısa Yansıtma Açılı (UST) lensler projektörlerin yüzde 80'inde kullanılıyor. Bu özel lensler, projektörlerin sürükleyici illüzyondan uzaklaşmamak ve gölge bırakmadan ziyaretçiyi çevrelemek için inanılmaz açılarda yansıtmak için tavanlara gizlenmesini sağlıyor.

Simon Kentish, "İçerik oluşturucular projektörlerin yeteneklerini sınırlarına kadar zorladı ve Panasonic projektörlerin ve periskop UST lenslerinin inanılmaz özellikleri, hem geniş (9 m yüksekliğe kadar) hem de zorlu alanlarda tamamen sürükleyici deneyimler yaratmamızı sağladı. Benim için galerilerden birinin girişinde durup sanatseverlerin, ailelerin ve çocukların etkileşimini ve odadaki sürükleyici deneyimlerin tadını çıkarmasını izlemekten daha büyük bir zevk yok. Yüzlerindeki neşe harika ve bunu da sanat, içerik oluşturma, projeksiyon ve sesin birleşimi mümkün kılıyor" diyor.

Hikayenin tamamı için: https://business.panasonic.com.tr/visual-system/immersive-projection-sets-art-free-at-frameless


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.