Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-16 09:55:26

Bornova Belediyesi’nden toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi

Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Bornovalı kadınlara üç gün sürecek toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi veriyor. Bornova’nın farklı mahallelerinden 150 kadına uzman psikologlar tarafından toplumdaki konumlarını güçlendirmelerine yönelik bilgiler verilecek.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bir yıllık eylem planı hazırladıklarını ve bu plan çerçevesinde mahallelerde eğitimler verdiklerini söyleyerek, “Kadınlarımızın toplumda daha güçlü bir şekilde yer almaları için Bornova Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Kadınlarımızın iş hayatına daha çok katılmaları için Altın Bilezik projemiz başta olmak üzere pek çok proje ile destek veriyoruz. Açtığımız Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleriyle kadınların sosyal ve ekonomik yaşama daha etkin katılabilmelerine katkı koyuyoruz. Bu mücadelemizde bizimle birlikte olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin organizasyonunda Down Kafe’de bir araya gelen kadınlar önce kahvaltı yapıp sohbet etti. Sonra da uzman psikologlardan toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi aldı. Eğitimleri İzmir Kadın Dayanışma Derneği adına Psikolog Seher Güldoğan, Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırma Vakfı adına Uzman Psikolog Aslı Macit, Türk Kadınlar Birliği adına Eğitmen Şerife Özkan verdi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 bultenat.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.